Skip to main content

CIF söker en forskningssekreterare

3 november 2022
Nyhet
Centrum för idrottsforskning (CIF) är den forskningsfinansiär i Sverige som fokuserar på stöd till forskning om idrott. Vi utlyser varje år cirka 22 miljoner kronor i forskningsbidrag. Nu söker vi en forskningssekreterare som kommer att ha en central roll i vårt arbete med att stödja och finansiera svensk idrottsforskning.
Kvinna och barn tittar på en karta under orientering.
Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån

Arbetsuppgifter 

På CIF får du möjlighet att arbeta nära engagerade kollegor med olika bakgrund och professioner. Vi erbjuder dig en tjänst där du har stort utrymme för utveckling och kreativitet i en platt organisation.

I din roll kommer du att ansvara för att planera, förbereda och samordna CIF:s utlysning av forskningsbidrag och även analysera utfallet av varje års beredning och beslut. Du är föredragande i vår styrelse när frågor kring utlysningar diskuteras och beslutas. Du ansvarar för att ta fram förslag till vilka forskare som ska sitta i våra beredningsgrupper och som forskningssekreterare är du även ett administrativt stöd till dem. 

Arbetet är omväxlande och du kommer att ansvara för utveckling av våra beredningsprocesser samt uppföljning av vår finansiering. I din roll ingår även att omvärldsbevaka idrottsforskning både nationellt och internationellt.

Arbetet är självständigt men innebär mycket kontakt med forskare i olika roller. Eftersom en del av våra granskare är internationella forskare sker en del kommunikation på engelska. Uppgifterna är periodvis styrda av deadlines och ställer krav på att kunna strukturera och prioritera. Du kommer utöver ovan arbetsuppgifter också att vara sekreterare i CIF:s styrelse och ansvara för att i nära samarbete med föreståndaren på CIF planera styrelsemöten och skriva protokoll m.m.

Behörighetskrav

Behörig att anställas är den som har:

  • doktorsexamen inom relevant ämnesområde
  • mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska
  • goda kunskaper i de program som ingår i Microsoft Office och då särskilt att analysera data i Excel.

Bedömningsgrunder

För denna anställning har följande bedömningsgrunder fastställts:

  • Mycket stor vikt läggs vid erfarenhet från forskningsfinansiering eller projektledning av administrativ natur gärna på en statlig myndighet
  • Mycket stor vikt läggs vid att du kan arbeta självständigt och kan på egen hand prioritera och driva frågor framåt
  • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, där vi ser att du som person är ansvarstagande, flexibel, lösnings- och resultatorienterad
  • Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och servicekänsla och är bra på att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten
  • Stor vikt läggs vid att vara noggrann och strukturerad

Varaktighet/Arbetstid

Anställningen är en 100% tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning tillämpas vid tillsvidareanställningar.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökningsförfarande

Centrum för idrottsforskning finns på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. Lämna din ansökan digitalt via GIH:s ansökningssystem. Läs mer om tjänsten och hur du går tillväga.

Ansökan ska vara CIF tillhanda senast den 5 december 2022. 

Kontaktpersoner

Christine Dartsch Nilsson
Föreståndare
070-620 26 20
christine.dartsch@gih.se

Kerstin Hamrin
Facklig företrädare, Saco-S
08-120 538 16
kerstin.hamrin@gih.se

Marie Broholmer
Facklig företrädare, OFR-ST
08-120 537 62
marie.broholmer@gih.se