Frukostseminarium 9 april

Featured Video Play Icon

14 mars, 2019

Välkommen till ett frukostseminarium med Karin Redelius och Fredrik Sundqvist!

Vilken värdegrund ska barn- och ungdomsidrotten bygga på och hur skapar vi en hållbar föreningsidrott? Det är frågor som i högsta grad är aktuella eftersom barnkonventionen blir lag 2020. Därför kommer CIF under året att arrangera ett antal seminarier på temat barn- och ungdomsidrott.

Detta första seminarium tar utgångspunkt i följande frågeställningar:

  • Vad utmärker en miljö där unga idrottare mår bra och utvecklas?
  • Är tidig elitsatsning eller selektering förenligt med barnkonventionen/barnrättsperspektivet?

Föreläsare

Karin Redelius är professor i idrottspedagogik vid Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH). Hennes forskningsinriktning rör barn- och ungdomsidrottens utformning, särskilt i relation till centrala riktlinjer samt barnkonventionen. Karins pågående forskningsprojekt behandlar dels förekomsten av tidiga elitsatsningar, dels kommersialiseringstrender i barn- och ungdomsidrott. Karin har varit ungdomstränare i fotboll och elitspelare i bandy.

Fredrik Sundqvist är fil. doktor i teoretisk filosofi. Fredrik har under många år varit engagerad i ungdomsfotbollen och dess värderingsfrågor, först som tränare för ett pojklag och senare som föreningsutvecklare och utbildningsansvarig i Azalea BK, en ungdomsförening i Göteborg. Är författare till boken ”Så funkar ungdomsfotboll – Om gemenskap och konflikter i världens roligaste idrott”.

Helen Alpstig (moderator) är samordnare värdegrundsfrågor och sakkunnig på barn- och ungdomsidrott på Stockholmsidrotten.

Målgrupp

Seminariet vänder sig till dig som är tränare/ledare, utvecklingsansvarig, förälder eller har ett intresse för idrottsfrågor.

Taggar: ,
Publicerad i Nyheter - startsida