Svensk Idrottsforskning blir digital

8 oktober, 2015

Efter två decennier och närmare hundra nummer ersätter vi papperstidningen med en ny webbplats för idrottsforskning.

Varför blir tidningen digital?

Vi på Centrum för idrottsforskning har regeringens uppdrag att sprida idrottsforskning i Sverige. Nu vill vi helt enkelt utveckla tidningen och vårt informationsarbete. På nätet kan vi presentera forskningsresultaten på ett bättre sätt, tror vi. Den digitala tekniken ökar också våra möjligheter att nå fler läsare.

Vi ser det som vår demokratiska uppgift att nå så långt ut i idrottssverige som det bara är möjligt. Frågan är inte om vi ska fortsätta publicera aktuella forskningsresultat, utan hur vi gör det allra bäst.

Vad vill ni göra istället?

Vi arbetar för fullt med att skapa en helt ny webbplats för idrottsforskning. Det är ett jättespännande jobb. Går allt som vi har tänkt kommer Idrottsforskning.se att lanseras i slutet av 2015. Publiceringen av forskningsnyheter kommer att ske tätare än i dag och uppdateras mer kontinuerligt. Tidningen kommer alltså inte att ha en fast utgivning med fyra nummer på per år som läsarna varit vana vid.

Allt på webbplatsen kommer att vara gratis. Läsarna kommer få betydligt större valfrihet att själva välja  forskning efter intresse – och det kommer att bli lättare att dela med sig av den bland vänner och kollegor.

Kommer läsarna att känna igen sig?

Ja, det kommer de absolut att göra. Det viktigaste för   oss är att informera om nya spännande forskningsresultat. Och alla duktiga idrottsforskare kommer även i fortsättningen att spela centrala roller. Samtidigt vill göra forskningen mer tillgänglig för fler. Vetenskap är grunden för våra kunskaper om människan och samhället. Men forskning kan också vara svårtillgänglig och exkluderande.

Vår ambition är att Idrottsforskning.se ska finnas till för alla med ett fördjupat idrottsintresse – oavsett om du är en fysioterapeut, tränare i en idrottsförening, journalist eller en allmänt nyfiken och kunskapstörstande person. Håll utkik i nästa nummer, som blir det sista i pappersform. Då berättar vi mer om den nya satsningen.

Taggar:
Publicerad i Nyheter