Skip to main content

CIF söker en forskningshandläggare

31 oktober 2023
Nyhet
I din roll kommer du bland annat ansvara för att planera, förbereda och samordna CIF:s utlysning av forskningsbidrag och även analysera utfallet av varje års beredning och beslut. Ansök senast den 21 november 2023.

Se hela beskrivningen nedan.
Kvinna och barn tittar på en karta under orientering.
Foto: Bildbyrån

Centrum för idrottsforskning (CIF) har som uppgift att initiera, samordna, stödja och informera om forskning inom idrottens område. CIF har även till uppgift att följa upp statens stöd till idrotten. Verksamheten leds av en styrelse med en ordförande som utses av regeringen. CIF är administrativt knutet till Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) och har även sina lokaler vid GIH.

Arbetsuppgifter

CIF är den enda forskningsfinansiären i Sverige som fokuserar på stöd till forskning om idrott. Vi utlyser varje år cirka 23 miljoner i forskningsbidrag. Nu söker vi en forskningshandläggare som kommer att ha en central roll i vårt arbetet med att stödja och finansiera svensk idrottsforskning.På CIF får du möjlighet att arbeta nära engagerade kollegor med olika bakgrund och professioner. Vi erbjuder dig en tjänst där du har stort utrymme för utveckling och kreativitet i en liten platt organisation.I din roll kommer du att ansvara för att planera, förbereda och samordna CIF:s utlysning av forskningsbidrag och även analysera utfallet av varje års beredning och beslut. Du är är ett administrativt stöd till våra granskare i beredningsgrupperna och föredragande i vår styrelse när frågor kring utlysningar diskuteras och beslutas.Arbetet är omväxlande och du kommer att ansvara för utveckling av våra beredningsprocesser samt uppföljning av vår finansiering. I din roll ingår även att omvärldsbevaka idrottsforskning både nationellt och internationellt.Arbetet är självständigt och innebär mycket kontakt med forskare i olika roller. Eftersom en del av våra granskare är internationella forskare sker en del kommunikation på engelska. Uppgifterna är periodvis styrda av deadlines och ställer krav på att kunna strukturera och prioritera. Du kommer utöver ovan arbetsuppgifter också att vara sekreterare i CIF:s styrelse och ansvara för att i nära samarbete med föreståndaren på CIF planera styrelsemöten och skriva protokoll mm.

Behörighetskrav

Behörig att anställas är den som har:

 • universitets- eller högskoleexamen och det är särskilt meriterande med doktors- eller licentiatexamen
 • mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska
 • goda kunskaper i de program som ingår i Microsoft Office och då särskilt att arbeta med och analysera data i Excel.

Bedömningsgrunder

För denna anställning har följande bedömningsgrunder fastställts:

 • Mycket stor vikt läggs vid erfarenhet från forskningsfinansiering eller projektledning av administrativ natur gärna på en statlig myndighet
 • Mycket stor vikt läggs vid att du kan arbeta självständigt och kan på egen hand prioritera och driva frågor framåt
 • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, där vi ser att du som person är ansvarstagande, flexibel, lösnings- och resultatorienterad
 • Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och servicekänsla och att du är bra på att skapa relationer och utveckla och upprätthålla goda samarbeten
 • Stor vikt läggs vid att vara noggrann och strukturerad
 • Vikt läggs vid kunskap om svensk idrottsforskning och/eller svensk idrottsrörelse

Varaktighet/Arbetstid

Anställningen är en 100% tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning tillämpas vid tillsvidareanställningar.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökningsförfarande

Du ansöker via Gymnastik- och idrottshögskolans webbplats. Klicka på knappen "Ansök". Handlingar bifogas elektroniskt och ska vara i word- eller pdf-format.

Ansökan ska innefatta följande handlingar:

 • sammanställning av utbildningar, anställningar och administrativa meriter samt ledningsuppdrag (CV)
 • personligt brev.

Ansökan ska vara CIF tillhanda senast den 21 november 2023.Åberopade meriter ska kunna intygas vid anmodan. CIF verkar för mångfald och jämställdhet inom samtliga anställningskategorier. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Christine Dartsch Nilsson

Föreståndare

christine.dartsch@gih.se

070-620 26 20Kerstin Hamrin

Facklig företrädare, Saco-S

kerstin.hamrin@gih.se

08-120 538 16

Marjan Pontén

Facklig företrädare, OFR-ST

marjan.ponten@gih.se

08-120 538 17