16 september 2024 kl. 17.00 (CET)
Område: Verksamhet där resultat av idrottsforskning med tydlig idrottsrelevans presenteras eller diskuteras.
Söks av: Svensk förening/organisation eller nätverk för samarbete inom idrottsforskning.
Beviljas för: 1 år
Bidragsbelopp: Maximalt 70 000 kr
Ansökningsperiod: 18 juni 2024–16 september 2024 kl. 17.00 (CET)
Bidragsbeslut publiceras: 29 november 2024
Projektperiod: 1 januari 2025–31 december 2025
Vad kan jag söka finansiering för?
Centrum för idrottsforskning (CIF) utlyser bidrag för verksamhet där resultat av idrottsforskning presenteras eller diskuteras. Syftet ska vara
- att sprida resultat av idrottsforskning till målgrupper inom och utanför forskarsamfundet.
- att skapa förutsättningar för samarbete mellan idrottsforskare, eller nätverkande mellan forskare och andra engagerade inom idrottsforskning.
CIF ser positivt på att såväl nya som etablerade organisationer och nätverk söker bidrag.
Bidraget ska användas till att arrangera konferenser, seminarier, nätverksträffar, workshops eller andra forum där resultat av idrottsforskning presenteras eller diskuteras. För organisationer ska bidraget avse ett särskilt ändamål inom den ordinarie verksamheten. Bidraget kan inte användas till tryck- och produktionskostnader.
En ansökan ska ha tydlig idrottsrelevans för att kunna beviljas finansiering. CIF använder en bred definition av idrott. Se definitionen av idrott.
Vem kan söka?
- Huvudsökande ska ha avlagt svensk doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen.
-
Behöriga organisationer och nätverk som kan söka är:
– Ideella föreningar som innehar ett organisationsnummer. Föreningen ska vara icke vinstdrivande. Beviljat bidrag förvaltas av organisationen.
– Nätverk på svenska lärosäten. Beviljat bidrag förvaltas av svenskt lärosäte som den huvudsökande är knuten till.
- Huvudsökande som tidigare beviljats CIF-bidrag vars dispositionstid löpt ut ska vid ansökningstillfället ha slutrapporterat tidigare projekt.
- Forskare kan som huvudsökande skicka in en ansökan om projektbidrag, en ansökan om postdok-tjänst och en ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande.
Hur ansöker jag?
Ansökan görs i CIF:s digitala ansökningssystem. Var ute i god tid, ha marginaler för eventuella problem. Ansökan ska skrivas på svenska eller engelska och signeras med BankID innan ansökningssystemet stängs. Saknar du möjlighet att skaffa BankID, vänligen kontakta CIF:s kansli i god tid innan sista ansökningsdag.
Vad ska ansökan innehålla?
Ansökan ska ge en utförlig beskrivning av den del av verksamheten som ansökan avser. En kvalitetsbedömning kommer att göras av ansökan.
Nedanstående rubriker motsvaras av en flik i det digitala ansökningssystemet.
Organisation
Ange följande grundläggande information:
- Namn på organisationen eller nätverket samt adress till webbplats.
- Projektansvarig: namn, akademisk titel och lärosäte.
- Ledamöter i styrelsen och antal medlemmar (för en organisation), eller personer som ingår i styrgrupp eller motsvarande, samt förväntat antal deltagare (för nätverk).
Verksamhet (max 7 000 tecken inkl. blanksteg)
- Beskriv i ansökan till vilket särskilt ändamål bidraget ska användas.
- Beskriv vilken typ av forskning som ska presenteras och/eller diskuteras.
- Motivera hur bidraget kommer att bidra till att sprida resultat av idrottsforskning eller skapa förutsättningar för nya samarbeten, samt nyttan av detta.
- Beskriv i ansökan på vilket sätt det kommer att framgå att CIF kommer att bidra till att ändamålet uppfylls/arrangemanget genomförs.
Budget
Ansökan avser bidrag för att arrangera konferenser, seminarier, nätverksträffar, workshops eller andra forum där resultat av idrottsforskning presenteras eller diskuteras. Bidraget kan inte användas till tryck- och produktionskostnader.
Ange:
- Storlek på sökt belopp.
- En budget där du specificerar och motiverar varje utgift (max 3 500 tecken inkl. blanksteg). Det är endast de medel som söks från CIF som ska specificeras.
- Detta bidrags andel av total budget.
Bedömning och beslut om bidrag
Ansökningarna bedöms av CIF:s vetenskapliga råd. Bedömning sker i två steg – först bedöms idrottsrelevans, därefter bedöms ansökans kvalitet. En ansökan som bedöms sakna idrottsrelevans går inte vidare för bedömning av kvalitet.
För bedömning av ansökans kvalitet används en tregradig skala där tre (3) är högsta betyg. Ansökan bedöms efter hur väl den är skriven och motiverad.
Beslut om bidrag fattas av styrelsen för Centrum för idrottsforskning.
Läs mer om bedömningsprocess, bedömningskriterier och CIF:s vetenskapliga råd.